مقالات سلامت و پزشکی

تیتر های مقاله

فشار خون در کودکان

فشار خون در کودکان

اگرچه مردم معمولاً فرض می کنند که فقط افراد میان سال یا مسن دچار فشار خون بالا (فشار خون بالا) می شوند، اما این وضعیت می تواند در نوجوانان، کودکان و حتی نوزادان نیز بروز کند.
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که تمام کودکان به طور سالانه برای فشار خون بالا مورد بررسی قرار گیرند، زیرا تشخیص و درمان زودهنگام این وضعیت به بهبود سلامت کودک و کاهش یا پیشگیری از اثررات مضر آن کمک می کند.

علل
فشار خون بالا در کودکان معمولاً ناشی از یک بیماری زمینه ای دیگر مانند بیماری قلبی یا بیماری کلیوی است. بنابراین به آن فشار خون ثانویه گفته می شود و هنگامی که بیماری پزشکی حل شود، فشار خون معمولاً به حالت طبیبعی برمی گردد. فشار خون ثانویه ممکن است به دلیل شرایط زیر نیز ایجاد شود:

  • پرکاری تیروئید
  • اختلالات آدرنال
  • مشکلات خواب، به ویژه آپنه خواب
  • تنگی شریان کلیه
  • برخی از داروها می توانند فشار خون را افزایش دهند، اما دوباره، معمولاً فشار خون در صورت قطع دارو به حالت طبیعی برمی گردد.

در برخی موارد، پزشک نمی تواند علت فشار خون بالا را تعیین کند، که در این صورت به آن فشار خون اولیه یا اساسی گفته می شود. عوامل مختلفی که به افزایش ریسک فشار خون اولیه کمک می کنند عبارتند از:

  • اضافه وزن یا چاقی (شاخص توده بدنی >25)
  • سابقه خانوادگی فشار خون بالا
  • کلسترول و تری گلیسیریدهای بالا
  • دیابت نوع 2 یا قند خون ناشتا بالا

 

عوارض
کودکان دارای فشار خون بالا معمولاً دچار آپنه خواب شده و در خواب به طور غیرطبیعی نفس می کشند، به ویژه اگر کودک اضافه وزن داشته باشد. اگر فشار خون بالا به بزرگسالی ادامه یابد، شخص در معزرض خطر بالاتری برای بیماری کلیوی، سکته مغزی، حمله قلبی و ناربسایی قلبی قرار دارد.

آزمایش ها و تشخیص
فشار خون با استفاده از یک کاف بازو و فشارسنج خون اندازه گیری می شود. اندازه گیری فشار خون شامل دو عدد است. عدد اول (بالایی) اندازه گیری فشار خون سیستولیک است که فشار در شریان ها هنگام ضربان قلب می باشد. عدد دوم (پایینی) اندازه گیری فشار دیستولیک است که فشار در شریان ها بین ضربان های قلب است.
یک اندازه گیری فشار خون برای تشخیص فشار خون بالا کافی نیست. برای تشخیص این وضعیت، کودک باید در حداقل سه مراجعه به پزشک دارای قرائت غیرعادی باشد و در هر مراجعه، اندازه گیری ممکن است چندین بار انجام شود تا اطمینان حاصل شود که دقیق است.

فشار خون “طبیعی” نسبی است و به جنسیت، سن و قد کودک بستگی دارد. اگر فشار خون بالا تشخیص داده شود، کودک باید تقریباً هر شش ماه یکبار مورد بررسی قرار گیرد. پزشک همچنین ممکن است آزمایش های زیر را برای بررسسی سایر شرایط زمینه ای که ممکن است باعث این مشکل شده باشد، انجام دهد:

  • اکوکاردیوگرام برای بررسی جریان خون از طریق قلب
  • سونوگرافی برای ارزیابی کلیه ها
  • آزمایش خون برای بررسی تعداد گلبول های خون، قند خون و عملکرد کلیه ها
  • آنالیز ادرار

 

درمان
فشار خون بالا در کودکان معمولاً با ایجاد تغییرات در شیوه زندگی مانند ورزش منظم، مصرف رژیم غذایی سالم برای قلب و حفظ وزن سالم مدیریت می شود. اگر این تدابیر به تنهایی کافی نباشند، ممکن است داروهای زیر تجویز شوند:

  1. مدرها: این داروها بر کلیه ها تأثیر می گذارند تا سدیم و آب را حذف کنند که فشار خون را کاهش می دهد.
  2. بتا بلاکرها: این داروها مقدار کار قلب برای پمپاژ خون در بدن را کاهش می دهند و در نتیجه نرخ و قدرت ضربان قلب را کاهش می دهند.
  3. مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتنسین (ACE): این داروها با جلوگیری از تشکیل یک ماده شیمیایی که رگ ها را تنگ می کتد، رگ های خونی را آرام می کنند و در نتیجه جریان خون را بهبود و فشار خون را کاهش می دهند.
  4. مسدودکننده های گیرنده آنژیوتنسین II: مکانیزم این داروها مشابه مهارکننده های ACE است.
  5. مسدودکننده های کانال کلسیم: این داروها به آرامش عضثلات رگ های خونی و کاهش نرخ ضربان قلب کمک می کنند.

مطالب زیر میتواند شما را در خصوص فشار خون آگاه تر سازذ:
چگونه فشار خون خود را به طور صحیح در خانه اندازه گیری کنیم؟
انواع مدل های دستگاه فشار سنج (قدیمی ترین تا جدید ترین)
فشار خون چیست؟ آشنایی با سطوح مختلف فشار خون

دستگاه فشارسنج خانگی

 منبع : News Medical