مقالات سلامت و پزشکی

تیتر های مقاله

قهوه

کافئین و سلامتی

جدیدترین مطالعات بررسی تأثیرات کافئین بر سلامت قلب و عروق، نشان می دهند که مصرف کافئین ممکن است به بهبود سلامت عروقی و کاهش خطر دیابت نوع ۲ کمک کند، در حالی که برخی دیگر نشان می دهند که مصرف بیش از حد آن ممکن است خطر سکته مغزی را افزایش دهد.

میلیون ها نفر به طور منظم قهوه می نوشتد. برخی افراد ترجیح می دهند این نوشیدنی کافئین دار محبوب را صبح ها مصرف کنند تا هوشباری خود را افزایش دهند و خستگی را کاهش دهند، در حالی که دیگران آن را در طول روز برای مزایای چندگانه دیگر مصرف می کنند.
با توجه به اینکه حدود ۱ از ۷ مرگ و میر در سطح جهانی ناشی از بیماری قلبی عروقی است، مزایای بالقوه قلب محافظتی قهوه آن را به موضوعی هیجان انگیز برای تحقیق تبدیل می کند.
جدیدترین مطالعه در این زمینه که در تاریخ ۹ اکتبر در مجله روماتولوژی منتشر شده، نشان داد که مصرف بیشتر کافئین—موجود در منابعی همچون قهوه، چای و کاکائو—ممکن است به بهبود سلامت عروق خون کمک کند. نکته جالب در مورد این مطالعه این است که بر روی بیمارانی با لوپوس، یک بیماری خودایمنی که با افزایش خطر سکته مغزی، حمله قلبی و بیماری قلبی عروقی مرتبط است، انجام شده است.
اما شواهد تا کنون چه می گویند؟ آیا قهوه می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد یا ایتکه مصرف زیاد آن ضرر دارد؟
بر اساس گزارش های عمیق و منظم Medical News Today در مورد مطالعات مرتیط با سلامت قلب، این مرور به دنبال ارائه نمایی از کلیدواژه های تحقیقاتی درباره تأثپرات کافئین بر قلب و سلامت کلی با نظرات کارشناسان در مورد این یافته ها است.
آیا نوشیدن قهوه می تواند خطر دیابت و بپماری قلبی را کاهش دهد؟
به طور خلاصه طبق مطالعه ای که در سپتامبر در مجله انجمن غدد درون ریز منتشر شد، مصرف قهوه و کافئین به طور معتدل به صورت منظم می تواند به پیشگیری از شرایطی مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی عروقی و سکته کمک کند. مقدار بهینه ای که محققان برای اثرات محافظتی یافتند، حدود ۲۰۰–۳۰۰ میلی گرم در روز، یا تقریباً ۲ تا ۳ فنجان قهوه بود.
نکات کلیدی:
• محققان افراد بدون مصرف کافئین یا افرادی که کمتر از ۱۰۰ میلی گرم در روز مصرف می کردند را با افرادی که حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف می کردند، مقایسه کردند.
• گروه دوم که مقدار معتدلی از کافئین مصرف کردند، ۴۸.۱% یا ۴۰.۷% کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی متابولیک داشتند.
• این مطالعه از داده های بیوبانک انگلستان با نمونه ای بزرگ از بیش از ۳۶۰,۰۰۰ نفر در سنین ۳۷ تا ۷۳ استفاده کرده است.
• ملانی مرفی ریچتر، کارشناس تغذیه ثبت شده که در تحقیق دخالت نداشت، توضیح داد که مکانیسمی که از طریق آن کافئین ممکن است خطر دیابت نوع ۲ را کاهش دهد، بهبود حساسیت به انسولین و افزایش متابولیسم چربی به منظور حمایت از سلامت کلی قلبی متابولیک است.
• کارشناسانی مانند چنگ-هان چن، MD، کاردیولوژیست مداخله ای که در این مطالعه دخالت نداشت، نسبت به ارزیابی بیش از حد مزایای کافئین هشدار داد و گفت: “[ب]هر دو قهوه و چای نوشیدنی های پیچیده ای هستند که شامل صدها ترکیب زیست فعال هستند و به احتمال زیاد اثرات بیولوژیکی آن ها فراتر از کافئین است. ترکیباتی مانند فلاونوئیدها، آلکالوئیدها و پلی فنول ها به عنوان آنتی اکسیدان و ضد التهاب شناخته می شوند و ممکن است در متابولیسم گلوکز و لیپیدها نقش داشته باشند.”
آیا مصرف بیش از حد کافئین می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد؟

به طور خلاصه:
یک مطالعه که هنوز در یک مجله بررسی همتا منتشر نشده، اما به تازگی در کنفرانس ACC Asia 2024 در هند در آگوست ارائه شده، نشان داد افرادی که به طور مزمن و حداقل پنج روز در هفته مقادیر بالای کافئین مصرف می کنند، ممکن است با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی مواجه شوند. این موضوع حتی در افرادی که به طور کلی سلامت خوبی داشتند نیز صدق می کند.

نکات کلیدی:

در این مطالعه، محققان مصرف مزمن کافئین را به عنوان نوشیدن هر نوشیدنی کافئین دار از جمله قهوه، چای، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا پنج روز در هفته به مدت بیش از یک سال تعریف کردند.
این معادل حدود ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز است، یا تقریباً چهار فنجان قهوه، دو نوشیدنی انرژی زا یا ۱۰ قوطی نوشابه.
محققان دریافتند افرادی که حداقل ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف می کردند، در طول زمان افزایش ضربان قلب و فشار خون را تجربه کردند، و این موضوع به ویژه برای افرادی که روزانه ۶۰۰ میلی گرم کافئین مصرف می کردند، بیشتر مشهود بود.
ننسی کاگاتارا، MBBS، نویسنده اصلی این مطالعه و محقق در بخش داخلی پزشکی در بیمارسثان و کالج پزشکی زیدوس در هند، در مورد یافته های خود گفت: “به خاطر تأثپر آن بر سیستم عصبی خودمختار، مصرف منظم کافئین می تواند افراد سالم را در معرض خطر فشار خون بالا و سایر رویدادهای قلبی عروقی قرار دهد. افزایش آگاهی از این خطرات برای بهبود سلامت قلب برای همه ضروری است.”

کافیین

آیا قهوه برای قلب مضر است یا نه؟
مطالعات درباره مصرف قهوه به طور متفاوتی ادعا می کنند که قهوه به شربان ها آسیب می زند، از قلب محافظت می کند یا هیچ تأثیری بر سلامت قلب و عروق ندارد. تحقیقات جدیدی که بر روی هزاران شرکت کننده انجام شده، دوباره به ارتباط بین این نوشیدنی محبوب و سلامت قلب می پردازد.
آیا قهوه به سلامت قلب و سیستم عروقی آسیب می زند، محافظت می کند یا هیچ تأثیری ندارد؟سال هاست که دانشمندان در تلاشند به این سوالات پاسخ دهند، زیرا قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب در سراسر جهان است.در حالی که برخی از مطالعات هشدار می دهند که نوشپدن قهوه می تواند خطر ابتلا به حوادث قلبی عروقی را افزایش دهد، دیگران پیشنهاد می کنند که این نوشیدنی می تواند به حفظ سلامت قلب و عملکرد عروق کمک کند.

برخی تحقیقات نشان داده اند که نوشیدن منظم مقدار زیاد قهوه می تواند به سختی آئورت کمک کند — این زمانی است که آئورت، بزرگ ترین رگ خونی در بدن انسان، کمتر و کمتر انعطاف پذیر می شود. سختی آئورت می تواند به افزایش خطر بیماری قلبی عروقی کمک کند.در عین حال، شواهد دیگری نشان داده اند که نوشیدن بیش از سه فنجان قهوه در روز می تواند در برابر آترواسکلروزیس، حالتی که در آن پلاک درون شریان ها جمع می شود و مانع از جریان طبیعی خون می شود، محافظت کند.

اکنون، یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه کین ماری لندن در بریتانیا انجام شده، نشان داده است که حتی افرادی که مقدار قابل توجهی قهوه در هر روز می نوشند، دچار سختی شریان نمی شوند، به این معنی که قهوه به این روش خطر مشکلات قلبی عروقی و فشار خون  را افزایش نمی دهد.نویسنده اصلی، پروفسور استفن پیترسن و همکارانش یافته های این مطالعه را دیروز در کنفرانس سالانه انجمن قلب شناسی بریتانیا (BCS) در منچستر، بریتانیا، ارائه کردند. در این مطالعه جدید، تیم تحقیفاتی داده های ۸,۴۱۲ شرکت کننده را که از طریق مطالعه بیوبانک تصویربرداری بریتانیا جذب شده بودند، تحلیل کردند. در کنفرانس BCS، تیم توضیح داد که شرکت کنندگان موافقت کردند تحت تصویربرداری رزونانس مغناطیسی قلبی و سایر ارزیابی های تخصصی قرار بگیرند تا محققان بتوانند وضعپت عملکرد قلبی عروقی آن ها را تعیین کنند.

شرکت کنندگان همچنین خود گزارش کردند که معمولاً در روز چه مقدار قهوه می نوشند. پس از این گزارش ها، محققان شرکت کنندگان را بر اساس عادات مصرف قهوه شان به سه گروه تقسیم کردند:

  • افرادی که یک یا کمتر فنجان قهوه در روز می نوشیدند
  • افرادی که بین یک تا سه فنجان قهوه در روز می نوشیدند
  • افرادی که بیش از سه فنجان قهوه در روز می نوشیدند

در تحلیل نهایی، پروفسور پیترسن و تیمش افرادی را که بیش از ۲۵ فنجان قهوه در روز می نوشیدند و همچنین کسانی که در ابتدای مطالعه بیماری قلبی داشتند، حذف کردند.

هنگام مقایسه اندازه گیری های سختی شریان بین سه گروه، محققان هیچ تفاوتی بین مصرف کنندگان قهوه متوسط و سنگین (افرادی که بین یک تا سه فنجان یا بیش از سه فنجان قهوه در روز می نوشیدند) و کسانی که یک فنجان قهوه یا کمتر در روز می نوشیدند، پیدا نکردند.

محققان می گویند این نتایج نشان می دهد که حتی نوشیدن مقادیر قابل توجهی قهوه احتمالاً تأثیر منقی بر سلامت شریان ها ندارد، بنابراین ممکن است بر سلامت قلب و عملکرد عروقی تأثیر منفی نگذارد.

“با وجود محبوبیت فوق العاده قهوه در سراسر جهان، گزارش های مختلف ممکن است مردم را از لذت بردن از آن بازدارد. در حالی که نمی توانیم ارتباط علی را در این مطالعه ثابت کنیم، تحقیقات ما نشان می دهد که قهوه به اندازه ای که مطالعات قبلی پیشنهاد می کنند برای شریان ها مضر نیست,”.این یافته ها پس از تنظیم عوامل ممکن مؤثر بر سختی شریان، از جمله سن، جنس بیولوژیک، قومیت، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، قد، وزن، عادات غذایی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت، همچنان پابرجا ماند.

چه چیزهایی را باید و چه چیزهایی را نباید باور کنیم؟
محققان همچنین اشاره کردند که مصرف کنندگان قهوه متوسط و سنگین بیشتر احتمال دارد مرد، سیگاری دائمی و مصرف کننده مکرر الکل باشند.“اگرچه مطالعه ما شامل افرادی است که تا ۲۵ فنجان قهوه در روز می نوشند، میانگین مصرف در گروه با بالاترین مصرف قهوه پنج فنجان در روز بود. ما می خواهیم در کارهای آینده مان این افراد را به دقت بیشتری مطالعه کنیم تا بتوانیم به تعیین محدودیت های ایمن کمک کنیم,” فونگ همچنین اضافه کرد.

پروفسور متین آوکیران، که مدیر پزشکی معاون در بنیاد قلب بریتانیا است و در این تحقیق فعلی دخالت نداشت، توضیح می دهد که چنین مطالعاتی درباره رابطه بین عادات مصرف قهوه و سلامت قلب می تواند به افراد کمک کند تصمیمات آگاهانه تری بگیرند.

“درک تأثیر قهوه بر قلب و سیستم گردش خون ما موضوعی است که محققان و رسانه ها برای مدتی در حال بررسی آن هستند. چندین مطالعه متضاد وجود دارد که درباره قهوه نظرات متفاوتی دارند و ممکن است دشوار باشد که بفهمیم چه چیزی را باید باور کنیم و چه چیزی را نباید.”

پروفسور متین آوکیران:

“امیدواریم این تحقیق برخی از گزارش های رسانه ای را در یک چشم انداز قرار دهد، زیرا یکی از اثرات بالقوه مضر قهوه بر شریان های ما را رد می کند,”

منبع Medical News Today